h1

Ting 5: Sosiale bokmerker

pdfUtskriftsvennlig versjon av oppgaven (PDF-fil)

Del.icio.us er en sosial bokmerkingstjeneste som gir deg mulighet til å bokmerke en webside og legge til tagger (merkelapper) for å kategorisere dine bokmerker. Bokmerkene dine kan da nås fra hvilken som helst pc med internett.
Mange brukere synes at det nyttigste med Del.icio.us er det sosiale aspektet. Del.icio.us gir deg adgang til å se hvordan andre har tagget lignende lenker og hvordan du også enkelt kan finne andre nettsider som kan være av interesse for
deg. Denne tjenesten kan sammenlignes med å titte i andres arkivskuffer, men som med sitt kraftige bokmerkingsverktøy er med på å bygge opp et kunnskapsnettverk.

Oppdagelsestur:
Gjør deg kjent med Del.icio.us ved f. eks å søke på spesielle temaer og se på ulike visningsmåter lenkene blir presentert i.

Utforskingsoppgave:

  • Se på denne videoen for å få en god oversikt over funksjonene. (Engelsk)
  • Utforsk Del.icio.us sine muligheter og prøv å klikke på et bokmerke som også har blitt bokmerket av mange andre. Kan du se hvilke tagger de har brukt for å kategorisere denne referansen?
  • Lag en post i bloggen din hvor du skriver litt om dine erfaringer og tanker om nettstedet. Er dette en nyttig tjeneste for deg? Hvorfor/hvorfor ikke?

   Frivillig ekstraoppgave:

  • Har du tid og lyst, så opprett din egen Del.icio.us konto og finn ut hvordan i stedet for å benytte dine tradisjonelle bokmerker kan bruke dette nyttige verktøyet for samme oppgaven. Ved å benytte dette verktøyet, så kan du få tilgang til dine bokmerker fra hvilken som helst pc med internett i hele verden.Dersom du setter opp en Del.icio.us konto så er det enkelte ting det er lurt å vite om Del.icio.us sine verktøyknapper. To verkøtyknapper vil bli lagret på din nettleser, en knapp for å se dine bokmerker og en knapp for å bokmerke den nettsiden som du står i.

4 kommentarer

  1. Del.icio.us er definitivt et nyttig verktøy om man benytter flere PC’er. Det var en liten jobb å få inn tag’ene for å kategorisere, men det betaler seg i etterkant.
    Hvor nyttig det er å se andres favoritter, tja, det tror jeg at jeg må erfare litt først,


  2. Del.icio.us var fin til å fokusere søking til nettsteder som presenterte særskilte nisjer. Selv er jeg eks. interessert i gitar og fant der flere flotte steder med aktuelt materiale innenfor dette. Alle typer områder er her mulig å finne ut ting om.


  3. Ja nå har jeg lagt meg inn her, og sett att dette også er et viktig redskap, som jeg må bruke mer tid på etterhvert. Den engelske vidoen var uleselig for meg, men dinside og wikipedia var forståelig og grei.


  4. Dette var for meg en veldig nyttig lærdom. Da har jeg opprettet konto og lagt inn min hjemmeside på vikingtid,vikinger i Norge. Den heter bare startside. Her har jeg mange bokmerker å bidra med, som omhandler kulturminner. Tusen takk.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: