h1

Ting 12: Skype

 
pdf
Utskriftsvennlig versjon av denne oppgaven (PDF-fil)

Skype er et dataprogram som brukes til IP-telefoni. (Hvis du er usikker på hva IP-telefoni er, kan du lese denne artikkelen først).

Skype ble grunnlagt i 2003 av svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis.  Selve programmet ble programmert av tre estlendinger (Ahti Heinla, Priit Kasesalu og Jan Tallinn).

Brukeren installerer Skype på datamaskinen og oppretter deretter en gratis brukerkonto. Deretter søker man seg frem til personen man vil ringe.  Personen du søker må også ha Skype installert på sin maskin. Siden samtalen skjer over Internett, er det ingen tilkoblingsavgift, ingen minuttpris og ingen abonnementskostnader, slik at Skype blir et meget rimelig alternativ sammenlignet med vanlige telefonsamtaler (det går via det bredbåndet som du allerede har betalt for). I tillegg til at brukerne kan ringe til hverandre, har programmet også funksjonalitet for meldingsformidling, filoverføring, videosamtaler osv.

Her kan du laste ned Skype:

http://www.skype.com/intl/no/

 

Ressurser (på svensk):

Använd Skype
Ringa någon på Skype
Mycket bättre än en telefon

Oppgave

Last ned Skype og legg til venner/familie i din kontaktliste.   Hvis du ikke vil laste ned Skype, så lær deg hva Skype innebærer. Følg linkene over, les, og kommenter på bloggen din. F.eks om du kunne tenke deg å bruke det i fremtiden? Vet du om noen som bruker Skype? Hvordan bruker de det?

5 kommentarer

 1. Har i kveld 11.10.09 lastet ned Skype 4.1 for Windows, og lagt til det ene av mine barnebarn i min kontaktliste. God og tydelig samtale via headset.


 2. Jeg har brukt Skype i mange år. Sparer utrolig mange penger ved å bruke Skype i stedenfor mob eller hustlf. Holder kont. med venner og familie, både i innog utlandet.Det som er så gøy, er om du har kamera og mikrofon på PC-en så kan vi både se hverandre og snakke med hverandre, selv om vi er på hver vår kant av landet, eller i et annet land. Det er som den personen du snakker med er i samme rom. Jeg bruker det hele tiden.Det er bra og anbefaler også andre til å bruke det.


 3. Skype er en ny måte å prate med andre på for meg. I og med at man kan se hverandre får man bedre kontakt enn på telefonen. Det sparer penger også. Det er ikke for ingenting at det for tiden er mellom 15 og 20 millioner personer pålogget! Skype er å anbefale!
  Jo flere som bruker det, jo bedre kontakt og mer penger å spare på telefonutgifter.

  Asbjørn Ånnerud


 4. Helt enig Asbjørn. Det er også mye lettere å hjelpe hverandre, når en ser hverandre. jeg håper at det er flere kursdeltakere som kan legge meg til i sin kontaktliste. På skype er det mange muligheter. Her kan vi snakke flere i sammen. Jeg er ikke sikker på om vi ser hverandre da, men det kan bli et godt sammarbeid, dersom det er noe vi står fast i.

  Dere finner meg ved å skrive: anne.lise.instefjord.dybdahl
  Visnings navn: Anne


 5. Jeg lastet ned skype for mange år siden, men da manglet jeg noen å snakke med på grunn av at det var et ganske nytt tilbud. Siden har jeg brukt IP telf. I flere år. Det var mye billigere for meg en den vanlige analog telf som jeg nå var nødt til å gå tilbake til på grunn av at min kone som er syk. Grunnen til det var at hun må ha en alarm som bare fungerer i sammen med analog telefon.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: